top of page
  • Writer's pictureEssi Laaksonen

Tuleeko koronan toinen aalto, katoaako virus koskaan?

Viime aikoina olemme saaneet lukea useista eri medioista epäilyksiä siitä, tuleeko koronan toinen aalto, ja jos tulee, millainen se on? Kuinka meidän tulee toimia, jotta korona pysyy hallinnassa? Entä jos koronatartunnat lähtevät räjähdysmäiseen nousuun?


Näiden kysymysten lisäksi me pohdimme sitä, katoaako korona koskaan? Ja jos katoaa, tuleeko tilalle jokin uusi vastaava tilanne? Maailmasta tuskin koskaan katoaa kaikki virukset ja bakteerit, joten niiden kanssa on opittava elämään.
Välitetään muista!


Tällä hetkellä tilanne on Suomessa tartuntojen kannalta maltillinen, mutta kuinka kauan? Desinfioitko edelleen kätesi kauppaan mennessä, säilytätkö edelleen turvavälit muihin? Pidätkö mielessäsi sen, että virus voi levitä erilaisten pintojen kautta? Muistathan, että myös oireeton voi olla viruksen kantaja ja tartuttaa muita? Valitettavaa on se, että useat ympärillä olevistamme laiminlyövät näitä yllämainittuja seikkoja. Lisäksi yhä useammat reissaavat niin maan sisällä kuin ulkopuolella ja nyt myös turisteja saapuu muista maista Suomeen. Tällä hetkellä meillä on hyvät eväät siihen, että koronaluvut kääntyvät roimaan nousuun.


Tässä kohtaa on hyvä painottaa, ettei koronan takia ole syytä aiheuttaa paniikkia tai hysteriaa – selviämme tästä yhdessä, tunnollisia kun olemme. Toisen aallon tullessa me olemme huomattavasti viisaampia, kuin puoli vuotta sitten. Meillä on tietoa siitä, mitä virus tuo tullessaan ja kuinka helposti se leviää. Lisäksi meillä on paljon tietoa siitä, kuinka estää koronaa leviämästä – käytetään sitä tietoa tarpeeksi ajoissa. Ainoa asia jota me emme tiedä on se, kuinka ihmiset tulevat käyttäytymään jatkossa. Moni asia on riippuvainen ihmisten käytöksestä. Tuijotellaanko siis omaa napaa käyttäytymällä välinpitämättömästi, vai välitetäänkö muista ja toimitaan sen mukaan. Uskon, että meistä moni valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon, mahtavaa!


Kuinka korona leviää?


Korona leviää mm. ilmassa pienten aerosolien välityksellä, pisaratartuntana sekä kosketuksen kautta pinnoilta. Virukset voivat säilyä pinnoilla materiaalista riippuen muutamista tunneista jopa useampaan vuorokauteen. Pidetään itsestä ja ympärillä olevista huolta ja luodaan kaikille mahdollisimman puhdas ja turvallinen ympäristö elää. Meistä jokainen on jonkun lapsi, isä tai äiti, meistä jokainen on tärkeä – toimitaan siis sen mukaan ja pidetään jatkossakin huolta hygieniasta ja säilytetään turvavälit sekä jäädään sairaana kotiin.


Kuinka estämme koronaa leviämästä?


Taas on hyvä painottaa sitä seikkaa, että koronan leviäminen ja sen estäminen on meidän kaikkien vastuulla. Tällä hetkellä ei voi olla painottamatta liikaa, että kaikki säilyttää turvavälit, pitää hygieniasta huolta ja pinnat puhtaana sekä jää kotiin sairaana. Kuinka ympäristö saadaan sitten pidettyä puhtaana niin, ettei virukset pääsisi leviämään? Yksi erinomainen keino ympäristön puhtaanapitoon on desinfioivat suojapinnoitteet, esimerkkinä AirCide Clear. Se muodostaa todistetusti pinnoille välittömän ja pitkäkestoisen suojan koronaviruksia vastaan. Tuotteella onnistutaan luomaan puhdas ja täten turvallisempi ympäristö niin kotitalouksiin, toimistotiloihin, marketteihin kuin kuntosaleihin.


Erityisen tärkeää on suojata pinnat, jotka altistuvat jatkuvasti kosketukselle, mutta joiden desinfiointi jokaisen kosketuskerran jälkeen on lähes mahdotonta. Tällaisia pintoja ovat esimerkiksi ovenkahvat, porraskaiteet, hissin napit, julkisen liikenteen napit ja kaiteet, kuntosalitarvikkeet, ostoskorit ja -kärryt jne. Pintojen käsittely AirCide Clear:llä on helppoa ja nopeaa, eli se onnistuu meiltä kaikilta vaivattomasti. Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus olla mukana luomassa puhtaampi ympäristö.


Kasvomaskien käyttö Suomessa on myös puhututtanut paljon viime aikoina. Kasvomaskeista olisi taudin leviämisen kannalta suuri etu, sillä kuten aikaisemmin totesin, korona leviää pisaratartuntana kun ihminen esimerkiksi aivastaa tai yskii, mutta myös ilman välityksellä pienten aerosolien kautta. Kasvomaskeilla voidaan säilyttää turvallisuus esim. julkisessa liikenteessä, kun ihmisiä pakkautuu pieneen tilaan. Hetki sitten mainitsemani AirCide-tuotteet toimivat äärimmäisen hyvin myös kasvomaskien ja hengityssuojainten kanssa. AirCide Regular muodostaa suodattimen/suojaimen pinnalle pitkäkestoisen desinfioivan suojapinnoitteen. Suojapinnoite tuhoaa virukset ja bakteerit sekä estää niitä lisääntymästä, jonka seurauksena maskia voidaan käyttää kaksi kertaa pidempään. Näin ollen huoltovarusteiden kapasiteettiä saadaan myös lisättyä. Meistä varmasti kaikki muistaa, mikä pula suojavarusteista oli viime keväänä... AirCide Regular toimii erinomaisesti myös itsetehtyjen kangasmaskien käsittelyyn.

Noudatetaan siis yllämainittuja ohjeita, ei olla välinpitämättömiä eikä lietsota hysteriaa – näillä vinkeillä päästään pitkälle nyt ja tulevaisuudessa.


Kiinnostuitko AirCide-tuotteista? Lue lisää ja tilaa omasi osoitteesta www.aircide.com64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page