top of page
  • Writer's pictureEssi Laaksonen

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset

Päivitetty: 3. heinäk. 2020


Mikä on AirCide?


AirCide on 100 % biologisista luonnon ainesosista valmistettu desinfioiva suojapinnoite viruksia, bakteereita ja homeita vastaan. AirCide muodostaa erilaisille pinnoille ja suodatinmateriaaleille, kuten esimerkiksi hengityssuojaimiin, mikrobien kasvua estävän ja viruksia tuhoavan pitkäkestoisen suojan. AirCide on suomalainen keksintö ja se tuotetaan pohjoisen luonnon raaka-aineista.


Kuka vastaa AirCide:n tuotekehityksestä?


AirCide:n kehitystyön taustalla ovat tutkimusyhtiö Woimetin perustajat ja omat tutkijat. Tutkimus- ja kehitystyötä AirCide suojapinnoitteen kehittämiseksi on tehty kaksi vuotta. Woimet tekee jatkuvaa tutkimusta uusien luonnon raaka-aineiden sekä erilaisten käyttökohteiden osalta.


Mihin Aircide:n teho perustuu?


AirCide-suojapinnoitteiden sisältämä 100 % biologisista luonnon raaka-aineista valmistettu antimikrobinen aine tuhoaa tehokkaasti pinnoilla ja esimerkiksi hengityssuojainten suodatinmateriaalissa olevia haitallisia mikrobeja ja viruksia. AirCide-suojapinnoitteen vaikutus on kaksitehoinen: alkoholi desinfioi välittömästi pinnan yhdessä muiden tehoaineiden kanssa sekä toimii liuottimena aktivoimalla biologiset tehoaineet, jotka muodostavat käsitellylle pinnalle pitkäkestoisen suojan.

Emme valitettavasti julkaise tarkkaa raaka-ainelistaa, sillä se on yrityssalaisuus ja tuotteellemme on käynnissä patenttihakemus.


Missä AirCide:ä on tutkittu?


AirCide:n tehoaineille on tehty tutkimuksia mm. Jyväskylän yliopistossa bio- ja ympäristötieteiden laitoksella.* Tutkimuksissa on selvitetty kuinka nopeasti ja millä pitoisuuksilla AirCide tehoaa koronavirusta vastaan. AirCide:n vaikutusta suodatinmateriaalien, kuten hengityssuojainten suodatuskykyyn on testattu akkreditoidussa Eurofins laboratoriossa Espoossa.**

* Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science

** Eurofins Expert Services Oy


Mitä tutkimustuloksia on saatu?


JYU:n kanssa tehtyjen tutkimusten mukaan voidaan päätellä, että AirCide:n patentoitu tehoaineiden yhdistelmä tuhoaa SARS-CoV2 koronaviruksia välittömästi myös ilman alkoholin vaikutusta. Valmisteen sisältämä alkoholi lisää edelleen valmisteen välitöntä desinfektiovaikutusta. Laajoissa tutkimuksissa on selvitetty eri aineyhdistelmien vaikutukset kohdemikrobeihin ja optimoitu lopullisen valmisteen teho unohtamatta turvallisuutta loppukäyttäjille. *

* Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science


Miten AirCide eroaa yleisimmistä desinfiointiaineista?


AirCide on biopohjaisista luonnon raaka-aineista valmistettu desinfioiva suojapinnoite, joka antaa pitkäkestoisen suojan viruksia, bakteereita ja homeita vastaan. Tutkimuksen mukaan AirCide tuhoaa koronaviruksia välittömästi.*

Alkoholipohjaiset desinfiointiaineet vaikuttavat vain sen hetken, kun pinta on alkoholista kostea, eivätkä ne jätä käsiin tai pinnoille pitkäkestoista suojaa. Kaksivaiheisesti vaikuttava AirCide sisältää alkoholia, joka desinfioi pinnan käsittelyn yhteydessä. Toisessa vaiheessa alkoholin haihtumisen jälkeen AirCide:n sisältämät tehoaineet muodostavat käsitellylle pinnalle tai suodantinkankaaseen pitkäkestoisen suojan mikrobeja vastaan.

AirCide Clear valmistetta voi myös esimerkiksi sumuttaa kertakäyttökäsineisiin suojaamaan mikrobeilta pitkäkestoisesti.


* Antiviral activity of the substance produced by WOIMET OY, University of Jyväskylä, Department of Biological and Environmental Science


Kuinka kauan suojaava vaikutus kestää pinnoilla ilman koskettamista? Entä jos pintaa kosketellaan käsin (esim. kaiteet tai ovenkahvat julkisissa paikoissa)?


Jos pintaa ei käsittelyn jälkeen kosketa, aineen suojausteho on hyvin pitkä eli jopa viikkoja, koska mikrobeilta suojaava aine sitoutuu pintaan eikä haihdu pois.

AirCide Regular valmisteen aineosat kestävät hyvin esimerkiksi hengitysilman kosteutta sekä mekaanista kulutusta. Suihketta suositellaan käytettäväksi enintään 2 kertaa päivässä/hengityssuojain, minkä jälkeen kankainen suojain tulee pestä tai kertakäyttöinen heittää pois.

AirCide Clear valmisteen sisältämät aineosat kiinnittyvät kaikenlaisille pinnoille muodostaen kestävän kalvon, joka kestää hyvin mekaanista kulutusta säilyttäen myös mikrobeilta suojaavan vaikutuksen. Jatkuvalle mekaaniselle kulutukselle alttiit pinnat, kuten ovenkahvat on kuitenkin hyvä käsitellä vähintään kerran päivässä, jotta voidaan varmistaa riittävän tehokas suojaus.


Vaikuttaako AirCide Regularin käyttö hengityssuojaimen suodatustehoon tai suodatusluokkaan heikentävästi, esimerkiksi FFP-luokan hengityssuojaimet tai kirurgiset suu- ja nenäsuojat (tyyppi II)?


AirCide:ä on tutkittu Eurofins akkreditoidussa laboratoriossa ja todettu, että 2 kertaa toistettu käsittely AirCide Regular -suihkeella ei vaikuta korkeamman suodatustehon (FFP 1,2,3 -tason hengityssuojain) hengityssuojainten suojausluokkaan. Kahden käsittelykerran jälkeen ja noin päivän käytön jälkeen hengityssuojain suositellaan vaihdettavaksi uuteen.

Kirurgiset suu- ja nenäsuojat voidaan myös käsitellä 1-2 kertaa kuten FFP-luokan hengityssuojaimet. Kahden käsittelykerran jälkeen ne suositellaan vaihdettavaksi uuteen.

Suosittelemme, että aktiivisessa käytössä olevat itsetehdyt kangasmaskit pestään päivittäin ja käsitellään 2 kertaa päivässä pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja suojain puhtaana. AirCide:llä käsitellyt kankaiset itse valmistetut suojaimet voi pestä normaalin pyykin joukossa. AirCide:n vaikuttavat aineet poistuvat tavallisessa 60 asteen konepesussa.


Kuinka monta käyttökertaa AirCide Regularilla saadaan hengityssuojaimen puhdistukseen?


Yksi AirCide Regular suihkepullo riittää noin 50 - 70 hengityssuojaimen puhdistuskertaan.


Voidaanko tuotetta suihkuttaa turvallisesti, jos muita ihmisiä on paikalla, esimerkiksi ravintoloissa tai julkisissa kulkuvälineissä keskellä arkipäivää?


Kuten kaikkia aerosoleja käytettäessä, valmisteen käytössä on syytä noudattaa valmistajan ohjeita ja aerosolin suoraa hengittämistä ja joutumista silmiin on vältettävä. Vaikka valmiste on ihmisille myrkytön, sen joutumista elintarvikkeisiin tulee välttää, eikä sitä saa sumuttaa niiden välittömässä läheisyydessä.


AirCide Regular: Kasvosuojaimille ja muille suodattimille tarkoitettu AirCide Regular suihkutetaan tuotteeseen noin 30 senttimetrin etäisyydeltä. Anna kuivua vähintään 15 min. ennen suojaimen käyttöä. Kun pinta on kuiva eikä tuoksua ole enää havaittavissa, voit ottaa suojaimen käyttöön. Kasvosuojaimet tulee suojata vain ulkopuolelta. Älä suihkuta, kun suojain on kasvoillasi.

Käyttöohjeiden mukaan käytettynä tuotteen haihtuvat ainesosat poistuvat täysin ennen kasvoille asettamista. Kuivuneen suojan aineosat eivät sisällä haihtuvia tai haitallisia yhdisteitä. Tuotteen tulee antaa kuivua rauhassa mielellään 15 minuuttia, jolloin desinfioinnin vaikutus tehostuu ja haihtuvat ainesosat ehtivät poistua suojaimesta. Tuotteen kaikki ainesosat ovat hyväksytty EU:n kemikaaliviraston toimesta. Suihketta suositellaan käytettäväksi enintään 2 kertaa/maski. Suosittelemme, että aktiivisessa käytössä olevat itse tehdyt maskit pestään päivittäin ja käsitellään kertaa päivässä pesujen välissä, jolloin suojausteho säilyy parhaana ja maski puhtaana.

AirCide Clear: Sumuta AirCide Clear käsiteltävälle pinnalle n. 30 cm etäisyydeltä niin, että koko käsiteltävä pinta kostuu. Anna vaikuttaa noin 10 sekuntia ja hankaa pinta ensisijaisesti nihkeytetyllä mikrokuituliinalla, kunnes pinta on kuiva ja kirkas. Älä käytä pyyhkimiseen märkää liinaa pitkäkestoisen suojan varmistamiseksi. AirCide Clear ei sovellu kasvosuojaimiin.Tuotteet toimitetaan lähimpään Postin tai Matkahuollon pisteeseen. Toimituskulut tuotteilla ovat aina ilmaiset. Ennen kello 14 tulleet tilaukset lähetetään matkaan seuraavana arkipäivänä.AirCide Regular ja AirCide Clear ovat molemmat valmistettu pohjoisen luonnon raaka-aineista. Molemmat tuotteet tarjoavat suojan koronaviruksia vastaan, lisäksi tuotteet antavat suojan muilta viruksilta, bakteereilta ja homeilta.

AirCide Regular on tarkoitettu kasvosuojiin ja muihin suodattimiin sekä kankaisiin.

AirCide Clear on tarkoitettu kirkkaille sekä koville pinnoille, kuten visiireille, suojalaseille, roiskesuojille, ostoskoreille - ja kärryille, työtasoille, porraskaiteisiin ja WC-tiloihin. Meiltä kaikilta löytyy niin kotoa kuin työpaikoilta useita pintoja, jotka altistuvat jatkuvasti kosketukselle. AirCide Clear säilyttää pinnat puhtaina ja kirkkaina.


Jäikö vielä kysyttävää?


Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. Kysymykset voi lähettää osoitteeseen info@woimet.com.


Kiinnostaako yhteistyö? Yhteistyöohjelmat hoituvat osoitteella lennu.keinanen@woimet.com tai soittamalla +358447767827.


Osta omat AirCide-tuotteet suoraan meidän verkkokaupasta www.aircide.com/shop

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page