top of page
 • Writer's pictureEssi Laaksonen

Mitä koronakesänä saa ja voi tehdä?

Päivitetty: 2. heinäk. 2020Meistä moni varmasti näin kesän ja korona-ajan keskellä pohtii mitä saa ja voi tehdä? Onko koko kesä peruttu?


Nyt, kun lämpimät ilmat ovat viimein rantautuneet Suomeen, ainakin hetkellisesti, päätimme tarttua tähän aiheeseen ja kertoa teille muutamia vinkkejä kesälomalle. Nyt kesän kynnyksellä monia rajoituksia puretaan, mutta haluamme silti muistuttaa turvavälien ja hygienian merkitystä kaikissa tilanteissa. Annamme lopuksi vielä vinkin, kuinka suojatasoa voidaan parantaa meidän desinfioivalla suojapinnoitteella, joka muuten todistetusti tuhoaa myös koronaviruksen. Mutta nyt niiden kesälomavinkkien pariin...


Kotimaan matkailu


Kotimaan matkailu on täysin eri asemassa edellisiin vuosiin verrattuna. Jos haluaa matkustella, kannattaa matkat suunnitella Suomen rajojen sisäpuolelle – mutta onneksi meillä on mahtava luonto ja paljon nähtävää. Koronavirus asettaa kuitenkin rajoitukset myös kotimaan matkailulle ja silmällä pitää pitää hallituksen antamia ohjeita. Kotimaan matkailu antaa myös loistavan mahdollisuuden tukea Suomen taloutta nyt, kun ulkomailta tulevat turistit jättävät saapumatta, jolloin Suomen matkailutalous ja turismi kokevat kovan kolauksen.

Mihin Suomessa sitten matkustaisi? No ihan minne vaan! Täällä on niin paljon nähtävää, että voit valita matkakohteesi ihan omien tai perheesi mieltymysten mukaan. Meiltä löytyy kohteita idyllisistä vanhoista kaupungeista kauniisiin hiekkarantoihin. Voidaan lähteä luontoon tai kaupunkiin, etelään tai pohjoiseen, hotelliin tai leirintäalueelle – tai voit yhdistää vaikka nämä kaikki. Vaihtoehtoja on siis monia, mutta hallituksen suosituksia ja ohjeita tulee noudattaa, kuten jo aikaisemminkin mainitsin. Tässä muutama verkkosivu, joista voit hakea inspiraatiota oman loman suunnitteluun kotimaassa:
Mökkeily


Mökki, tuo suomalaisten perinteinen kesänviettopaikka. Mikäs sen mukavampaa, kuin lähteä kaupungista maalle nauttimaan kesästä ja luonnon rauhasta. Nyt, kun erilaisista aktiviteeteistä on jouduttu tinkimään, tuo mökin askareet ja puuhat kivaa sisältöä lomapäiviin. Mökkeily saattaa myös antaa eräänlaisen hengähdystauon kaikkeen koronavirukseen liittyvään.


Ja ei haittaa, vaikka ei olisi lomaa, nimittäin mökillä vierähtää kivasti myös etätyöpäivä. Vaihteleva työympäristö voi tuoda ihan uutta buustia työpäivään ja olo voi olla moninkertaisesti inspiroituneempi.

Mutta entä jos ei omista mökkiä? Tai entä jos oma mökki alkaa kyllästyttämään? ei hätää. Netistä löytyy useita sivustoja, joiden kautta mökkivuokraus onnistuu. Tässä muutama esimerkki:
Huvipuistot ja eläintarhat


Ilo uutisia, kesän hurvitteluja ei ole peruttu. vaikka korona-aika vielä onkin käsillä. Ihan pian huvipuistolaitteiden huumasta päästään nauttimaan esimerkiksi Powerparkissa ja Linnanmäellä. Myös eläintarhat avaavat porttinsa, joten myös uteliaille eläinihmisille löytyy puuhaa. Tietenkään ihan perinteiseen

tyyliin huvipuistot ja eläintarhat eivät voi toimia, sillä asiakasmäärää rajoitetaan ja turvaväleistä ja hygieniasta tullaan pitämään entistä enemmän huolta. Seuraavat huvipuistot ja eläintarhat avaavat ovensa iloisille lomalaisille seuraavanlaisesti:

 • Korkeasaari 1.6.

 • Ähtäri Zoo 1.6.

 • RanuaZoo 1.6.

 • Powerpark 6.6.

 • Muumimaailma 6.6.

 • Linnanmäki 12.6.

 • Jukupark 12.6.

 • Särkänniemi 13.6.

 • Visulahti 15.6.

 • Puuhamaa 20.6.

(huom. Päivämäärät ovat huvipuistojen ja eläintarhojen verkkosivuilta ja ne saattavat vielä muuttua.)Näyttelyt ja museot


Jos jo ajatus huvipuistolaitteista saa voimaan pahoin, voi suunnaksi ottaa vaikka museot. Museoissa tasapainoaisti ei mene sekaisin, mutta nähtävillä saattaa olla tajunnanräjäyttäviä taideteoksia. Valitse omien mieltymysten perusteella sinulle sopivin näyttely ja tarkista netistä sen aukioloajat. Koronaviruksen takia myös museoissa on tällä hetkellä poikkeussääntöjä, mutta taiteesta pääsee nauttimaan edelleen! Ja jos oikein museohimo iskee, listaa kaikki kiinnostavat museot ylös ja ota tavoitteeksi vierailla niissä kaikissa kesän aikana!Uimarannat ja maauimalat


Mitä olisikaan kesä ilman vesileikkejä ja uimista. Onneksi meiltä täältä Suomesta löytyy järviä ja rantoja vaikka kuinka, sillä turvavälit tulee säilyttää myös uimarannoilla. Mereen ja järveen pääsee uimaan koska vaan, mutta jos maauimalaan tekee mieli, kannattaa aukioloajat tarkastaa etukäteen.


Retkeily


Suomen luonto antaa erittäin hyvät lähtökohdat retkeilylle. Ja retkeiletpä sitten lähelle tai kauas, älä unohda eväitä. Eväsleivät luonnonhelmassa maistuvat niin hyvältä, että jo pelkästään sen takia kannattaa lisätä retkeily kesän bucket listille. Meiltä löytyy upeita luonnonpuistoja ja luontopolkuja sekä ihan vaan metsää, jossa talsia muuten vaan. Ja tuo metsässä talsiminen voi jopa olla yksi parhaimmista vaihtoehdoista, sillä siellä mieli lepää ja turvavälit ovat helppo säilyttää. Suosituimmat retkikohteet saattavat nimittäin olla ruuhkaisia – ja nythän ruuhkaa tulisi välttää.Lajikokeilut ja pihapelit


Luonnossa liikkumisen lisäksi testiin voi ottaa erilaiset pihapelit. Esimerkiksi sulkapallo, mölkky, petanque ja kroketti ovat kivoja vaihtoehtoja. Jos pihapeleistä oikein innostuu, voi vaikka järjestää kesäolympialaiset. Lajikokeiluihin voi ottaa vaikka (mini)golfin, frisbeegolfin, suppailun ja melonnan, fatbike-pyöräilyn sekä geokätköilyn. Ties vaikka niistä löytäisi täysin uuden harrastuksen, jonka parissa hurahtaa koko kesä.
Kesäjuhlat, pihalla

Jos on ikävä sukua ja ystäviä, voi järjestää pienimuotoiset kesäjuhlat rajoitukset mielessä pitäen. Kokoa pieni, mutta hyvä porukka yhteen ja nauttikaa hyvästä seurasta ja ruuasta. Ja jos kaipaa jotain erityistä tekemistä, voi kesäolympialaiset kilpailla vaikka kesäjuhlien yhteydessä.
Ravintolat ja terassit


Lomalla on hyvä ottaa myös oikeasti rennosti. Ja mikäs sen parempi tapa laiskotella, kuin mennä valmiiseen ruokapöytään. Tämäkin on kesäkuusta alkaen mahdollista, sillä ravintolat saavat avata tilansa asiakkaille, tietysti hieman poikkeussäännöin. Tänä kesänä terasseja tullaan laajentamaan ja niitä saattaa myös ilmestyä mitä erikoisempiin paikkoihin. Yksi oivallinen lomasuunnitema voisi olla siis suunnan ottaminen kohti terassia ja hyvää ruokaa.Ja sitten se vinkki: kuinka välttyä koronavirukselta?


Vastaus on yksinkertainen – tuhoamalla koronavirus. AirCide on desinfioiva

suojapinnoite ja se todistetusti tuhoaa koronaviruksen, bakteerit ja homeet. AirCidestä löytyy 2 eri versiota: AirCide ja AirCide Clear. AirCide on tarkoitettu kasvomaskeille, hengityssuojaimille ja muille suodattimille. AirCide Clear taas soveltuu lähes kaikille koville sekä kirkkaille pinnoille, käyttömahdollisuudet ovat laajat ovenkahvoista WC-tiloihin.

AirCiden teho perustuu ainutlaatuiseen usean aineen synergistiseen vaikutukseen, missä

alkoholilla saadaan nopea ensilinjan desinfektiovaikutus ja pitkäkestoisen suojan muodostavat 100 %:sti biopohjaiset tehoaineet. Pitkäkestoisen suojan muodostavat tehoaineet aktivoituvat välittömästi kosteudesta, jolloin aerosolihiukkasten sisältämät taudinaiheuttajat saadaan eliminoitua pinnoilta oikea-aikaisesti ja viruksilta sekä mahdollisilta viruslingoilta vältytään.
Ei muuta kuin aurinkoista, iloista ja ennen kaikkea turvallista kesää!
Lähteet:


48 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page